kesäiltamat logo

Iltamassa haettiin hyvää karmaa tulevaisuuteen

Yrittäjille suunnatussa kesäiltamassa viihdyttiin, tuettiin jaksamista ja haettiin kestävää huomista.

kesäiltamat kattaus
Kesäiltamat yrittäjille järjestettiin Kemissä Jänkälän juhlahuoneistossa.

Kaikkiaan 28 osallistujaa kerääntyi Jänkälän juhlahuoneistoon ohjelman ja hyvän ruoan ääreen kesäkuun 8. päivänä. Illan teemana oli avata kesäkausi, lisätä hyvinvointia, parantaa huomista ja kertoa hankkeiden työstä. Tilaisuus järjestettiin viiden hankkeen voimin.

Hankkeiden esittäytymisen ja lähes paikallisen kuusenkerkkäjuoman jälkeen ryhmä syventyi taikuuden pariin.

Taikuri Noora Karma teki aluksi hämmästyttävän tarkan numeroennusteen, jonka jälkeen siirryttiin taikurikouluun. Taikurikoulussa Noora Karma valotti osallistujille maailman vanhimman taikatempun saloja. Lisäksi harjoiteltiin ässien löytämistä korttipinoista, sokeripalojen siirtämistä ajatuksen voimalla ja numeromentalismia. Lopuksi opiskeltiin maailman nopeinta korttitemppua. Mutta kuten taikurietiketti määrää, emme kerro niistä sen enempää tässä.

Lopuksi saatiin jännittää tempussa avustavien vapaaehtoisten heittotaitoa ja jännityksensietoa sekä Noora Karman osumatarkkuutta. Kaikki onnistuivat nappiin.

Noora Karma Jänkälässä
Mikko Vapa ja Juha-Matti Rissanen pääsivät Noora Karman avustajiksi.

Hyvikkiherkuista hyvinvointiin

Ruokailun aikana oli mahdollisuus tutustua toisiin ja nauttia Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hankkeen tarjoamaa hyvikkiruokaa. Ruoka maistui ja sitä santsattiin innokkaasti.

Kahvin jälkeen oli menestysvalmentaja Paula Immon vuoro siirtyä illan toiseen teemaan.

”Siinä, missä Noora tarjosi tänään hauskuutta, minä pyrin tarjoamaan armollisuutta”, Immo totesi.

Immo kertasi pieniä toimia, joilla voi opettaa itseään yhtäältä tarttumaan töihin ja laskemaan aloittamisen kynnystä. Toisaalta samankaltaiset pienet asiat voivat auttaa myös olemaan kiitollinen päivän aikana tehdyistä töistä.

Stressivalmentaja Miia Huitti muistutti myös tarjolla olevista työhyvinvoinnin ja jaksamisen parantamiseen sekä stressin vähentämiseen tähtäävistä sparrausmahdollisuuksista.

jalkajousi tähtäys
“Ei mitään syytä huoleen, olen ammattilainen.”

Hankkeet tukevat teemoja

Kemin elinvoimajohtaja Mervi Nikander kertoi kaupungin tekevän lujasti töitä yrittäjien mahdollisuuksien parantamiseksi. Nikander myös kertoi, että yrittäjiä kuunnellaan: Koronasta kasvuun -hanke lähti liikkeelle osittain yhden yrittäjän yhteydenoton myötä. Samaan teemaan pureutuu myös Matkailun ja palveluiden elpymissuunnitelma – master plan Kemi -hanke.

Kestävyyteen ja vähähiilisyyteen pyrkivät puolestaan Yritysten vihreä ja kestävä Kemi -hanke ja kesäkuun lopussa päättymässä oleva Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke.

Ilmastoviisas Meri-Lappi hanke tukee omalta taholtaan kuntien, yritysten ja kuntalaisten käytännön toimia vihreän siirtymän vauhdittamiseksi koko seutukunnan alueella.

Tapahtuman järjestäneet hankkeet olivat:

  • Ilmastoviisas Meri-Lappi
  • Yritysten vihreä ja kestävä Kemi
  • Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä
  • Koronasta kasvuun
  • Matkailun ja palveluiden elpymissuunnitelma – master plan Kemi

Similar Posts